De locatie

Nieuwbouw in Zuidwijk Rotterdam

De locatie

Sprankelveld wordt gebouwd in Zuidwijk. Deze wijk staat bekend om zijn groene karakter en de vele voorzieningen.

GROEN EN RECREATIE
Zo ligt het Zuiderpark letterlijk om de hoek. Hier vind je een aaneenschakeling van bos, gras, speelgelegenheden en sportvelden. Een ideale omgeving voor een wandeling, fietstocht of picknick op de zondagmiddag. Midden in het Zuiderpark ligt het gratis toegankelijke Avontureneiland. Terwijl jij in het zonnetje zit, vermaakt je kind zich hier op de glijbanen, indrukwekkende klimconstructies, klauterstenen en in het piratennest. Er is ook water met een strandje. (http://www.cityrotterdam.com/zuiderpark-rotterdam).

          

SHOPPEN
Voor de dagelijkse boodschappen hoef je niet ver. Op de Slinge vind je een supermarkt, slager, groentenboer, drogist en nog veel meer! Wil je uitgebreid shoppen voor een nieuwe outfit? Breng dan een bezoekje aan winkelcentrum Zuidplein (www.zuidplein.nl). Het gebied rondom winkelcentrum Zuidplein wordt de komende jaren compleet vernieuwd. Zo komt er onder andere een nieuw zwembad en een gezellig stadsplein.

         

SPORTEN
Om te sporten moet je aan de Oldegaarde zijn, want hier zijn tal van sportverenigingen zoals Spartaan20 (www.spartaan20.nl).

LEKKER ETEN
Liefhebbers van lekker eten kunnen hun hart ophalen op het schiereiland Katendrecht. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de Fenix Food Factory. Een andere leuke hotspot is Sultan Lounge bij het Zuidplein. Hier waan je je in Oosterse sferen terwijl je geniet van de lekkerste mezzes.

       

CENTRUM BINNEN HANDBEREIK
Dankzij de goede openbaar vervoer verbindingen zijn zowel het centrum van Rotterdam als Den Haag makkelijk te bereiken met de metro of tram.